VII. Dani Balinta Vujkova

Dana 25.10.2008. godine Dani Balinta Vujkova započeli Mini sajmom hrvatskih nakladnika s predstavništvom u Republici Srbiji. Sajam je organiziran u predvorju subotičke Gradske kuće.

Drugoga dana je oko četiri stotine učenika osnovnih škola prisustvovalo programu u Hrvatskom kulturnom centru “Bunjevačko kolo” pod nazivom Narodna književnost u školi. Učenici OŠ “Matija Gubec” iz Tavankuta izveli su predstavu “Razlinkavi zec” u režiji Marice Skenderović. Prije predstave predstavljena je knjiga “MALI DIPLOMAT” (igrokazi za djecu) i CD-a RADIO DRAMSKE SERIJE “Na vrbi svirala”. Svim školskim knjižnicama uručene su knjige.

U Gradskoj knjižnici predstavljena je knjiga Balinta Vujkova “Šaljive narodne pripovijetke” u nakladi NIU “Hrvatska riječ”.

Stručni skup je imao teme Lirika Hrvata u Podunavlju te Sakupljački rad Balinta Vujkova o kojima su govorili stručnjaci iz okolnih zemalja i Srbije.

Organizacijski odbor V. Dani Balinta Vujkova prvi puta dodijelio nagradu za životno djelo na području književnosti pod nazivom BALINT VUJKOV DIDA. Ovu nagradu i priznanje, koja se sastoji od umjetničke slike i novčanog iznosa, dobio je veliki prijatelj Balinta Vujkova i veliki djelatnik u književnosti i kulturi LAZAR MERKOVIĆ.

[flagallery gid=47]