Kamp modernog cirkusa za djecu u Kulturnoj stanici Mlin

Cirkus je od pamtivijeka bio radost i čaroban bijeg od stvarnosti. Akrobati, klaunovi, žongleri, sam šator svijet je učinio drugačijim mjestom za život, a stvarnost je postala zabavna i lijepa.
Žongliranje, akrobatska ravnoteža, scenske igre, radionice s manipulacijom objektima, činit će Kamp modernog cirkusa za djecu, udruge Kreativni pogon, koji će trajati od 14. do 19. rujna, od 17 do 19 sati, u Kulturnoj postaji Mlin.
“Cilj nam je da kroz sate cirkuskih vještina, djeca kroz igru i zabacu nadoknade aktivnost, razviju i izraze svoju kreativnost. Uz pomoć cirkuskih pedagoga, djeca će se upoznati s osnovama cirkuskih vještina. Imat će priliku aktivno sudjelovati u osmišljavanju i izvedbi performansa kojim bi pokazali stečena znanja i vještine, a ujedno bi bili pozitivan primjer vršnjacima “, kažu iz udruge Kreativni pogon.
Poznato je da cirkuske vještine utječu na tjelesno i mentalno zdravlje osobe, poboljšavaju fokus, koncentraciju, smanjuju stres, potiču ustrajnost i strpljenje. Važno je reći da je moderni cirkus izvrstan instrument za socijalizaciju pojedinca, a time i društva općenito, jer uči ljude kako stvarati, učiti i živjeti zajedno.
Broj djece je strogo ograničen i svi zainteresirani prijave mogu poslati na: cirkoneo@gmail.com.
Završno predstavljanje održat će se 19. rujna u 11 sati u Kulturnoj stanici Mlin.

Foto: ns2021.rs