Koncert u povodu jubileja

Ej, tamburo naziv je koncerta kojim su članovi Tamburaškog ansambla Ruže obilježili 10 godina rada. Bio je to njihov dar publici, koja je ispunila Veliku vijećnicu Gradske kuće u Subotici, gdje je koncert održan 20. listopada.

Ansambl Ruže od prvoga dana čine Ninoslav Radak (tamburaško čelo) i Sebastijan Kantur (kontra), a tijekom godina pridruživali su se i mijenjali članovi. U ovome sastavu, kojega uz spomenute čine Krunoslav Piuković (bas), Nikola Stantić (basprim II), Matija Temunović (basprim I) i Damir Milodanović (harmonika) ansambl djeluje od početka 2017. godine.

Ansambl je osnovan 2012. godine, a tada su uz spomenute osnivače u sastavu bili i Marijan Kopilović i Marko Peić Tukuljac. S orkestrom su kratko svirali i Martin Vojnić Mijatov i Marko Parčetić.

Koncert je bio podijeljen na dva dijela, a oba su započela njihovim autorskim pjesmama s kojima su nastupili na raznim festivalima i osvajali prve nagrade.

Kada su u pitanju planovi za budućnost, želja im je imati više koncerata i nastupa ovoga tipa, a uz sve to, osim CD-a, raditi na promoviranju i čuvanju tamburaške glazbe pa i života tambure u kavanama.