Olenik: Koalicija Vojvođani više ne postoji

»Koalicija Vojvođani više ne postoji. Prihvatanjem ministarskog mjesta, Tomislav Žigmanov napustio je i koaliciju i ona više ne postoji«, istaknuo je za dnevni list  Danas zastupnik Aleksandar Olenik, koji je zajedno sa Žigmanovim na parlamentarnim izborima 3. travnja izabran za zastuonika na manjinskoj listi Zajedno za Vojvodinu-Vojvođani.

Olenik napominje da nova personalna promjena neće nikako utjecati na  politiku, jer poslanička grupa Europski regioni ostaje dosljedna oporba vlasti Aleksandra Vučića.

»Nastavljamo sa političkom borbom koja Srbiju vidi u EU, a prvi korak ka tome je uvođenja sankcija Rusiji«, ističe Olenik.

Prema njegovim riječima što se tiče predloženog sastava vlade, prvo treba reći da je Aleksandar Vučić opet prekršio ustav predlažući ministre na šta nema pravo, ni kao predsjednik partije, ni kao predsjednik države.

„Jasno je da će i nova vlada nastaviti sa štetnom politikom Borisa Tadića ‘sedenja na dvije stolice i četiri stuba’. Nastavak ove politike nas udaljava od EU čime mi sami sebe, stavljamo iza nove željezne zavjese, u društvo Severne Koreje, Irana, Rusije i Bjelorusije. Ova politika donosi dalji porast cijena, inflaciju i izolaciju«, kazao je Olenik.