Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o potpori o hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Hrvatima u Srbiji glede predstojećeg popisa stanovništva, kao i o platformi »HRvati i dalje ZAjedno« u kontekstu izbora za novi saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Tjednik se bavi temom uzroka i posljedica nestašice mlijeka, te piše o nezadovoljstvu subotičkih poljoprivrednika i upitnosti jesenske sjetve.

Tu su i priča o berbi grožđa u Srijemu, kao i tekst o njegovanju običaja bunjevačkih Hrvata u subotičkoj obitelji Šimić.

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je automehaničaru Slobodanu Berberoviću iz Tavankuta.

Također, možete saznati i kako je bilo na Smotri dječjih pjevača i zborova u Subotici te manifestaciji »Gastro Srem« u Staroj Pazovi.

U intervjuu za tjednik govori Olena Papuga, državna tajnica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.appworks.hrvatskarijec).