Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o popisu stanovništva koji počinje u subotu, kao i o kampanji nacionalno-manjinskih vijeća u susret ovom događaju.

Možete pročitati i anketu s pripadnicima hrvatske zajednice koji govore o važnosti izjašnjavanja nacionalne i vjerske pripadnosti na predstojećem popisu.

Tu je i tekst o tehničkoj opremi koja je dodijeljena hrvatskim udrugama kao i priča o subotičkom slikaru Gustavu Matkoviću i izložbi koju je priređena u povodu 100. obljetnice od njegova rođenja.

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je obitelji Đukić iz Male Bosne koja se bavi proizvodnjom paprike.

Također, možete saznati i kako je bilo na gastro manifestaciji »CROz kuhinje Vojvodine«, Tavankutskom festivalu voća i autohtonih rukotvorina, Festivalu bunjevački pisama u Subotici i Danima hrvatske kulture u Somboru.

U intervjuu za tjednik govori demograf dr. sc. Dražen Živić.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.appworks.hrvatskarijec).