Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, piše o proslavi praznika hrvatske zajednice – Dana rođenja bana Jelačića kao i o jubileju – 250 godina župe sv. Jurja u Golubincima.

Možete pročitati i tekst o nacionalnom susretu Caritasovih djelatnika i volontera te o tomu kako je obilježen Dan kravate među osnovcima koji se obrazuju na hrvatskom jeziku.

Ovotjedna gospodarska rubrika posvećena je obitelji Jakob iz Srijemske Mitrovice, koja ulaže mnogo energije i ljubavi u svoju farmu koza »Koziris«.

Tu je i zanimljiva priča o Veroniki Evetović iz Subotice koja svojim parom »zlatnih« ruku zna napraviti što god zamisli i poželi.

Također, možete saznati kako je bilo na V. međunarodnom festivalu tradicijskog pjevanja u Subotici te XI. ekumenskom susretu zborova crkvenog pjevanja u Zemunu.

U intervjuu za tjednik govori Miladin Nešić, pučki pravobranitelj u Bačkoj Topoli.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs te Facebook i Instagram stranici tjednika. Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.appworks.hrvatskarijec).