Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«

Novi broj tjednika »Hrvatska riječ«, među ostalim, u povodu početka školske godine, piše o broju učenika upisanih u hrvatske odjele u osnovnim i srednjim školama.

Tjednik piše i o porukama sa znanstvenog skupa o hrvatsko-srpskim odnosima koji se tradicionalno održava u Golubiću, a možete saznati i kako je bilo na poznatom bunarićkoproštenju u Subotici.

Tu je i novi tekst posvećen programima prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije a u ovom broju fokus je na projektima u kojima sudjeluju UBH »Dužijanca« i HKC »Bunjevačko kolo« iz Subotice.

Nastavlja se serijal o iskustvima Hrvatske tijekom deset godina članstva u Europskoj uniji, a tjednik piše i o prvenstvu u ribolovu za žene koje je održano u Apatinu.

Ovotjedna gospodarska priča posvećena je braći Tumbas sa Čikerije koji se bave uzgojem ovaca, a tu je i priča o studentici Slavici Živković, čuvarici sotske nošnje.

»Hrvatska riječ« donosi i tekstove o uspjehu folkloraša HKC-a »Bunjevačko kolo« na festivalu »Leron« u Vodnjanu, likovnoj koloniji »Ivan Gundić Ćiso – Dalmata« i manifestaciji »Vinski park« u Srijemskoj Mitrovici.

U intervjuu za tjednik govori dr. sc. Ana Klobučar iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar iz Zagreba.

Novine iz života Hrvata u Srbiji možete pratiti i na internetskoj stranici www.hrvatskarijec.rs, Facebook i Instagram stranici »Hrvatske riječi« (https://www.instagram.com/hrvatska_rijec/?hl=en) te Twitter nalogu tjednika (https://twitter.com/HRijec?t=W2zvapgXibeS-QhvV6tNxQ&s=09).

Pratite nas i putem mobilne aplikacije »Hrvatska riječ«, koja je besplatna i može se skinuti s platforme Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=io).