Otvoren sportski teren u dvorištu župne zgrade Župe sv. Pavla u Baču

U petak, 9. lipnja 2023. je svečano otvoren sportski teren u dvorištu župne zgrade Župe sv.  Pavla u Baču Subotička biskupija – Szabadkai Egyházmegye, koji je financirao Order of Malta po inicijativi i projektnom prijedlogu sačinjenom od strane Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji.

Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov, koji je sudjelovao s HNV-om u predlaganju »preusmjeravanja« ove inicijative na Bač, gleda na ovaj projekt kao na intenziviranje strateškoga ispunjavanja potreba ovdašnje hrvatske zajednice.

“Potrebe hrvatske zajednice su velike, a područja i mjesta u kojima Hrvati žive ispodprosječno razvijena, ne samo kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi. Mi smo, jednostavno, zajednica i potrebnih i potreba, ali iz različitih razloga o tome se premalo znalo. To se počelo mijenjati upornim, dosljednim i strateški utemeljenim politikama zagovaranja, koje je predvodio DSHV zajedno sa svojim partnerima, prije svega vodstvom HNV-a”, kazao je, kontekstu ovoga otvorenja Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a, koji je događaju i nazočio.

“Najprije, razumije se to da smo zajednica koja ima potrebe koje su legitimne, drugo da su predstavnici zajednice vidljivi među institucijama koje imaju donacije, treće da smo zajednica čije institucije mogu kvalitetno apsorbirati financijska sredstva i četvrto da smo u tome pouzdani partneri, to jest da se unutar ključnih hrvatskih institucija ne događaju pronevjere nego da se projekti realiziraju bez ikakvih zlouporaba” dodaje on.

Teren će služiti djeci u Balu, a začetak je mnogo većega projekta, izgradnje doma za duhovne susrete “Pavao VI.” u Baču.

Izvor: Facebook DSHV

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama