Potpisan sporazum između HNV-a i Općine Ivankovo

U nedjelju 18. lipnja potpisan je sporazum između Hrvatskog nacionalnog vijeća i Općine Ivankovo, a ugovor su potpisali predsjednica HNV-a Jasna Vojnić i načelnik Općine Marko Miličević. Ovim činom izvjestan je način financiranja prijevoza učenika cjelovite nastave na hrvatskom jeziku.

»Hrvatsko nacionlnao vijeće izdvaja veliki dio sredstava za obrazovanje djece na hrvatskom jeziku, i to nam je od izuzetne važnosti, jednako kao i kultura, no u obrazovanju ima puno više izazova s kojima se susrećemo. Tako smo prije par godina pokrenuli prijevoz djece od kuće do škole i nazad. Nikako to ne bi mogli financitati sami, te nam pomoć iz Republike Hrvatske, osjetljivih pojedinaca i u ovom slučaju općina Vukovarsko-srijemske županije puno znači. Inicijativa je počela prije nekoliko godina, a danas smo prešli na jednu višu razinu. Potpisali smo sporazum na tri godine, što znači da ćemo roditeljima moći zasigurno obećati da će biti organizirani prijevoz«, ističe Vojnić i napominje kako je to prijašnjih godina uvijek bilo upitno sve do početka školske godine. Kako je Vojnić ocijenila ovo je HNV-u svojevrsna sigurnost i financijaka, ali i moralna potpora.

Na godišnjem nivou prijevoz učenika iznosi oko 20.000 eura, što će udruživanjem Općina Vukovarsko-srijemske županije biti pokriveno i roditelji će moći računati na siguran prijevoz, što je velika stavka roditeljima, ali i Hrvatskom nacionalnom vijeću.

Kako je najavljeno, ovaj primjer slijedit će i druge općine, te je tako prijevoz za naredne tri godine biti osiguran.

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama