Razrješenja i imenovanja u Srijemskoj biskupiji

Promatrajući pastoralne i druge potrebe u Srijemskoj biskupiji, te nakon savjetovanja, razgovora sa svećenicima i njihovog pristanka, od 1. rujna u Srijemskoj biskupiji nastupaju slijedeća razrješenja i imenovanja: mons. Eduard Španović razriješen je službe župnika župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici, te službe duhovnika Kazneno-popravnog zavoda, a imenovan je župnikom župe Uzvišenja sv. Križa u Petrovaradinu II, te biskupijskim povjerenikom za restituciju i imovinska pitanja. Preč. Ivan Rajković razriješen je službe župnika župe Uzvišenja sv. Križa u Petrovaradinu II, te službe upravitelja Biskupijskog svetišta Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu, a imenovan je župnikom župe sv. Dimitrija, đakona i mučenika u Srijemskoj Mitrovici, te duhovnikom Kazneno-popravnog zavoda u Srijemskoj Mitrovici i biskupijskim povjerenikom za kulturu.

Preč. Božidar Lusavec razriješen je službe župnika župe sv. Terezije od Djeteta Isusa u Beški, župnog upravitelja župe sv. Ane u Maradiku i župe sv. Ivana Nepomuka u Putincima, te upravitelja Doma sv. Elizabeta u Maradiku. Sve ove dužnosti preuzeo je vlč. Aleksandar Kovačević.

Vlč. Matej Perić razriješen je službe pomoćnika upravitelja Biskupijskog svetišta Gospe Snježne na Tekijama u Petrovaradinu, te je imenovan za upravitelja, odnosno rektora ovog svetišta.