Svečano zatvaranje koncertne sezone – Milena Radović

Koncertna sezona Subotice 2019. bit će zatvorena u nedjelju, 15. prosinca, u Velikoj gradskoj vijećnici s početkom u 20 sati.
Nastupaju Milena Radović, violončelo i Filip Milisavljević, klavir. Ulaz na koncert je besplatan. Ove godine ceremonija zatvaranja Koncertne sezone prirala je mladim umjetnicima koji su svoje srednjoškolske dane proveli u subotičkoj Glazbenoj školi. Na koncertu će nastupiti violončelist, trenutno doktorski student Akademije umjetnosti u Novom Sadu, član Electe organizacije od svog osnivanja, Milena Radović i pijanista, stručni suradnik, korepetitor na AUNS-u, Filip Milisavljević.
U programu će se naći djela Cesara Franka, Gabriela Forea i Davida Popera.
Milena Radović Rođena je u Zenici 16. Listopad 1990. godine. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u subotičkoj Glazbenoj školi u klasi prof. Žužane Sebenji. Tijekom školovanja osvojila je brojne nagrade i priznanja kao solist i komorni glazbenik.
2009. godine upisala je Akademiju umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Imrea Kalmana, violončelo. Godine 2013. završila je osnovne akademske studije i upisala magisterij kod istog profesora. Godine 2015. završila je master studije sa prosječnom ocjenom 10,00, izvedbom Dvorakovog koncerta, jednog od najzahtjevnijih violončelističkih koncerata. Kao glazbenica iz orkestra često je sudjelovala u projektima s prestižnim vojvođanskim i stranim orkestrima. Pohađala je brojne tečajeve u sklopu violončela s prof. Dragan Đorđević, Milan Karanović, Istvan Varga, kao i svjetski poznatom umjetnicom Wendy Warner. Članica je organizacije Electe u kojoj sudjeluje u gotovo svim projektima i vrlo je aktivna u promociji mladih umjetnika i klasične umjetničke glazbe na području Srbije.