U Golubincima održan godišnji koncert tamburaškog sastava Ladan špricer

Tamburaški sastav Ladan špricer koji radi i djeluje u sklopu Hrvatskog kulturno prosvjetnog društva Tomislav iz Golubinaca, održao je 6. srpnja svoj cjelovečernji koncert na ljetnoj pozornici Katoličke porte u Golubincima. Bila je ovo prigoda za još jednu retrospektivu rada ovog sastava, koji trenutačno jedini aktivno djeluje pri udruzi.

Na repertoaru su se mogle čuti razne kompozicije, od tradicijskih vojvođanskih, preko hrvatskih tamburaških pjesama, zabavnih pa do nekoliko i autorskih. Ovoga puta, kao gost sa tamburaškim sastavom nastupio je još jedan Golubinčanin, Vladimir Banovčanin. Riječ je o vrsnom glazbeniku, koji je nakon deset godina nastupanja u tribut bendu Bitlsi ( The Bestbeat), odlučio svjetla velikih svjetskih pozornica, zamjeniti muzikom u svom rodnom mjestu.

Tamburaški sastav Ladan špricer djeluje u sklopu HKPD Tomislav iz Golubinaca 12 godina. Počeo je s radom sasvim spontano na inicijativu nekoliko entuzijasta, ljubitelja tamburaške muzike. Osim brojnih koncerata na lokalnim manifestacijama, kao najznačajniji izdvajaju koncert  u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, kada su predstavili svoju udrugu te koncert na Međunarodnom sajmu u Berlinu gdje su predstavili svoju nošnju, muziku, kulturu i tradiciju Golubinaca, ali i cijele Vojvodine.

Ovogodišnji godišnji koncert  održan je zahvaljujući potpori Općine Stara Pazova.