U Novom Sadu predstavljen program za godinu titule Evropske prestonice kulture 2022. godine

Novi Sad uvelike odbrojava dane kada će postati Europska prijestolnica kulture, kao prvi grad koji je ponio tu prestižnu titulu ispred zemlje kandidata za EU, a sada i većina programa koji će se distribuirati u osam programskih lukova u godine naslova su predstavljeni.
Osim što je većina projekata koji će se realizirati u godini titule sada dostupna svima na službenoj stranici „Novi Sad – Europska prijestolnica kulture“, Novosađanke i Novosađanke, ali i svi posjetitelji tog grada, mogu se upoznati s programima u cijelom gradu, stavit će Novi Sad u središte europskog kulturnog života sljedeće godine.
Predstavljanje programa „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”: https://youtu.be/Q4Y912RtDaI
Godina titule Europske prijestolnice kulture u Novom Sadu počinje programskom lukom “Dobrodošli”, čiji je vrhunac svečano otvaranje 13. siječnja 2022. godine, koje će obilježiti multimedijalna predstava “Zeniteum :: 2022”. , u režiji Dragana Živadinova, na jednom od glavnih gradskih bulevara Banovina, koja će kroz umjetnost proslaviti velikana srpske nauke – Milevu Marić Anštajn i Milutina Milankovića. Svečano otvorenje obilježit će velika neobična izložba “Vrijeme i svemir” u dvorani Studija M, te izložbe koncerata i nastupa na više od 50 lokacija u gradu, koje će započeti 12. siječnja, a planirane su za 13., 14. i 15. siječnja. Prethodno, 31. prosinca, na Trgu slobode bit će izvedena predstava “Tesla izumitelj” Srpskog narodnog pozorišta, odakle će krenuti povorka u sklopu festivala svjetla “Tesla – Galerija svjetla” sve do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave 31. prosinca i 1. siječnja gdje će biti i brojni koncerti.
Novi Sad će se tijekom 2022. godine predstavljati kao Europska prijestolnica kulture kroz više od 1.500 kulturnih događanja, uz sudjelovanje oko 4.000 lokalnih, nacionalnih i internacionalnih umjetnika, a detaljan program možete pronaći na službenoj stranici „Novi Sad – -Europska prijestolnica kulture”.