Više od trećine mladih ima negativan stav prema Europskoj uniji

Više od trećine mladih ima negativan stav prema Europskoj uniji, rezultati su istraživanja Krovne organizacije mladih Srbije, a koje prenosi tjednik »Hrvatska riječ«.

»Ulazak Srbije u Europsku uniju podržava 36 posto mladih, protiv je 41 posto, a 23 posto ne zna kako bi se izjasnilo o tome. Najviše protivnika članstvu u EU je u istočnoj i centralnoj Srbiji, a najmanje u Beogradu i istočnoj i južnoj Srbiji. U Vojvodini čak 40 posto mladih misli da Srbija ne treba pristupiti EU«, piše »Hrvatska riječ«.

»Mladi u ovom trenutku ne vide EU kao garant stabilnosti, sigurnosti i nekog prosperiteta«, rekla je generalna tajnica KOMS-a Miljana Pejić.

Kako prenosi tjednik, u zaključku Alternativnog izvješća Krovne organizacije mladih Srbije stoji kako je u odnosu na istraživanje rađeno prethodne godine opala je potpora demokraciji i pozitivna percepcija o Europskoj uniji među mladima.

Europa više nije toliko poželjna ni kao regija u koju bi se mladi rado iselili. Europu kao svoj izbor vidi nešto iznad 55 posto mladih, a samo prije godinu dana taj procent bio je skoro 72 posto, navodi se u »Hrvatskoj riječi« kao rezultat pomenutog istraživanja.