Gradonačelniku Bakiću predani ključevi autobusa koji su obogatili vozni park JP „Subotica-trans“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je danas, u krugu Javnog poduzeća za prijevoz putnika u gradskom i prigradskom prometu „Subotica-trans”, primopredaji osam polovnih autobusa marke „MAN“ koji su obogatili vozni park ovog subotičkog javnog poduzeća. Gradonačelnik Bakić je, nakon što mu je predstavnik dobavljača Danilo Halmer simbolički uručio ključeve jednog od autobusa, izjavio da je JP „Subotica-trans“ autobuse pribavilo za 38 milijun dinara i da su ta sredstva osigurana iz gradskog proračuna, da je iznimno zadovoljan ovom nabavom, te da se radi o autobusima renomiranog proizvođača koji su prešli relativno mali broj kilometara i koji su dobro održavani.
Uz zaključak da JP „Subotica-trans“ kapacitirano autobuse i dalje stručno i redovito održavati i osigurati njihov dugi radni vijek, gradonačelnik Bakić pohvalio je posvećenost direktora i stručnog tima ovog poduzeća koji su, kako je rekao, prepoznali kako, kvalitetno ali i ekonomično, podići razinu kvalitete usluge javnog prijevoza i obnoviti vozni park.
Gradonačelnik Bakić skrenuo je pozornost da je JP „Subotica-trans“ snažno pogođeno kako pandemijom tako i energetskom krizom koja će, također utjecati na funkcioniranje ovog javnog poduzeća.
Vršitelj dužnosti direktora JP „Subotica-trans“, Dejan Ljubisavljević, rekao je da je iznimno zadovoljan što su autobusi stari 31 godinu, proizvođača FAP „Sanos“, tvornice koja već odavno ne postoji, s prijeđenih tri milijuna kilometara zamijenjeni iznimno kvalitetnim i održavanim „MANovim“ autobusima starim deset godina koji su prešli oko 500.000 kilometara.

Foto/izvor: Subotica.rs