Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu raspisao upisne kvote za 53 studenta

Sveučilište u Zagrebu je sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske sklopilo Sporazum kojim je predviđeno donošenje upisnih kvota za Hrvate izvan Hrvatske radi povratka Hrvata i potomaka Hrvata u Hrvatsku. Sukladno tomu Fakultet hrvatskih studija svake godine osigurava mjesto za upis 53 studenta, mlađih naraštaja Hrvata izvan Hrvatske, pripadnika hrvatske manjine i hrvatskoga iseljeništva. Troškovi redovitoga studija u cijelosti se subvencioniraju iz Državnoga proračuna.

Uvjeti upisa su pripadnost hrvatskomu narodu s prebivalištem izvan Hrvatske i Bosne i Hercegovine, završena četverogodišnja srednja škola, odnosno četiri posljednje godine u okviru najmanje dvanaestogodišnjega školovanja te spremnost na doseljenje u Zagreb i praćenje nastave na hrvatskom jeziku

Pristupnici koji ispunjavaju gore navedene uvjete upisa pristupaju motivacijskomu razgovoru i procjeni znanja hrvatskoga jezika. Razgovor će se održati putom video-poziva ili uživo na Fakultetu hrvatskih studija, Borongajska cesta 83d, Zagreb, između 12. i 14. srpnja u prvom, odnosno između 13. i 15. rujna u drugom roku..

Molbe za upis u prvu godinu preddiplomskog studija podnose se u prvom roku do nedjelje 9. srpnja, a u drugom roku do nedjelje 10. rujna.

Podatci o studijima dostupni su na mrežju: www.hrstud.unizg.hr/hrvati_izvan_rh

Prijave se podnose elektronički, preko mrežne stranice Fakulteta hrvatskih studija: croaticum.hrstud.hr/upis/

Projekt: Cronline news

Pokrovitelj: Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama