Humanitarna akcija umjetnika iz Srbije za postardale u potresima u Hrvatskoj

U humanitarnoj akciji »Umjetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak – slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno potresom u Hrvatskoj« prikupljeno je oko 7000 eura za stradale, a primopredaja pomoći upriličena je u utorak navečer u Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu, objavila je Hina.
Ova akcija je mnogo više od novca i humanosti jer svjedoči o svijesti ljudi da je u teškim vremenima potrebna solidarnost i podrška, rekao je veleposlanik RH u Beogradu Hidajet Biščević koji je i sam donirao nekoliko svojih slika, prodanih tijekom akcije kako bi se prikupila pomoć za stradale.
Prikupljeni novac od ove akcije bit će uplaćen na službeni račun Stožera za saniranje posljedica potresa u Hrvatskoj.
Akciju, u kojoj je na prodaju ponuđeno 39 umjetničkih djela i fotografija, organizirali su mjesečnik Diplomacy& Commerce nakladnika i vlasnika medijske tvrtke Color Media Comunications Roberta Čobana, Hrvatski poslovni klub, novinarka Duška Jovanić i veleposlanik RH Hidajet Biščević, s idejom da okupe brojne umjetnike i fotografe koji su donirali svoja djela, čijom prodajom je prikupljen novac za pomoć.
Dokazali smo da Srbi i Hrvati mogu biti dobri susjedi koji si uzajamno pomažu, bez obzira gdje žive. Jako je važno pomoći u ovakvim vremenima i izazovima, što su pokazali mnogi, uključujući i medije u obje zemlje koji su podržali akciju, rekao je za Hinu Robert Čoban.