Kreacije Nade Sudarević na Reviji rekonstruiranih nošnji

Izrađivačica narodnih nošnji Nada Sudarević iz Subotice sudjelovat će se s dvije svoje kreacije na Reviji rekonstruiranih narodnih nošnji Obnavljamo baštinu u Hrvatskoj koja se ove godine održava virtualno u video formatu. Sudarević će se predstaviti s video snimcima ženskih bunjevačkih nošnji koje su publici prikazane na modnoj reviji u sklopu programa prošlogodišnje subotičke Dužijance. Nošnje su nosile Jelena Lipozenčić i Katarina Vojnić Tunić.
Reviju Obnavljamo baštinu organiziraju Posudionica i radionica narodnih nošnji iz Zagreba i KUD-a Lovor iz Trnjana, a prijavilo se 12 sudionika s 19 novorađenih nošnji.
Prijenos revije je sutra (subota, 19. prosinca) u 19 sati na Facebook stranici Posudionice i radionice narodnih nošnji, Kulturnog centra Travno i KUD-a Lovor iz Trnjana.
Radove će ocjenjivati stručni žiri, u sastavu etnologinja Vesne Zorić i Katarine Bušić iz Etnografskog muzeja u Zagrebu te Slavice Moslavac iz Muzeja Moslavine iz Kutine.
Ove godine je deseto, jubilarno izdanje Revije, a manifestacija za cilj ima revitalizaciju i poticanje tradicijskog tekstilnog rukotvorstva.

Foto: https://belizagrebgrad.com.hr/online-revija-rekonstruiranih-narodnih-nosnji-obnavljamo-bastinu/