Naredba Gradskog stožera za izvanredne situacije

Gradski stožer za izvanredne situacije Grada Subotice na svojoj 17. izvanrednoj sjednici održanoj danas donio je naredbu kojom se naređuje gospodarskim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, a vrše šaltersku prodaju hrane putem šaltera, da u razdoblju od 21,00-06,00 sati uklone stolove i stolice koji su postavljeni ispred objekta. U naredbi koju je potpisao zapovjednik Stožera za izvanredne situacije, gradonačelnik Stevan Bakić, navodi se da se zabranjuje konzumiranje hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane putem šaltera. Naređuje se svim osobama, koje čekaju uslugu prigodom kupnje hrane iz objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane, održavanje fizičke razdaljine od najmanje dva metra, uz obveznu uporabu zaštitne maske.
Nadzor nad primjenama mjera ove naredbe vršit će Gradska uprava Grada Subotice putem Tajništva za inspekcijsko-nadzorne poslove i nadležna Republička inspekcijska tijela.
Ova naredba stupa na snagu odmah. Naredba je donesena temeljem članka 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju izvanrednim situacijama (Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 87/18), a u svezi s Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik Republike srbije“ br. 37/20).