Pokrajinska smotra recitatora na hrvatskom jeziku

Pokrajinska smotra recitatora na hrvatskom jeziku, koja je najavljivana za 6. studenog odložena je za početak prosinca. U cilju zaštite i sigurnosti sudionika, te zbog nepovoljne epidemiološke situacije organizatori, Hrvatska čitaonica Subotica odlučili su ovogodišnju smotru održati online. Tako će Pokrajinska smotra recitatora na hrvatskom jeziku bi održana virtualno, putem ZOOM platforme, a točan datum održavanja još nije definiran.
»Budući da svi recitatori i mentori nemaju jednake tehničke uvjete i digitalna znanja, ove godine svaki natjecatelj treba snimiti izvedbu svoje recitacije. Snimka se može napraviti i mobilnim telefonom, ali se moraju zadovoljiti određeni tehnički uvjeti koje smo naznačili i pojasnili svim udrugama i mentorima« pojašnjava predsjednica Hrvatske čitaonice Bernadica Ivanković.
Također jedno od pravila je da svaka osnovna škola u kojoj se nastava realizira na hrvatskom jeziku ima pravo prijaviti jednog recitatora po odjelu, srednje škole mogu prijaviti tri učenika, dok udruge mogu prijaviti dva recitatora po uzrasnoj skupini (mlađi, srednji i stariji).
Prijave za sudjelovanje na Pokrajinskoj smotri recitatora su otvorene do 20. studenog, a snimke recitatora se trebaju poslati najkasnije do 24. studenog putem aplikacije https://WeTransfer.com/ na e-adresu smotre: pokrajinskasmotrarecitatora@gmail.com
Kao i prethodnih godina, svi sudionici smotre dobit će za sudjelovanje knjigu na dar, a ove godine će iz svima poznatih razloga izostati nagradno putovanje u Osijek, no iz Hrvatske čitaonice najavljuju kako će ovu nagradu kad se stvore uvjeti nadomjestiti.