Pula film festival u Novom Sadu

Povezivanje filmskih produkcijskih studija, studija za animaciju i vizualne efekte, IT stručnjaka, redatelja, scenarista, producenata, distributera, kao i čitave filmske zajednice – jedan je od primarnih ciljeva prvog Novi Sad film festivala koji će biti održan od 21. do 24. rujna.

Svake godine, Novi Sad film festival predstavit će po jedan pobratimski festival lokalnoj publici i medijima. Ovoga puta, u godini kada slave svoj 70. rođendan, to će biti Pula film festival, u okviru panela Sedamdeset godina filmskog festivala u Puli, u okviru kojeg će govoriti i direktorica festivala Tanja Miličić.

U natjecateljskom programu festivala bit će prikazano Sigurno mjesto, višestruko nagrađivani debitantski film Juraja Lerotića i hrvatski kandidat za Oskara i EFA nagradu .

Inače, posljednjeg festivalskog dana, 24. rujna, nastupit će hrvatski rock sastav Damir Urban & 4 uz gudački sastav Camerata Novi Sad. Koncert će biti održan u Srpskom narodnom pozorištu, s početkom u 20.30 sati.

Više informacija o programu i svim sudionicima nalaze se na internetskoj stranici (nsff.rs), Facebook i Instagram profilu festivala.