Video-nadzor u Subotici ipak ne snima od 1. rujna

U proteklih nekoliko mjeseci u Subotici je na 71 lokaciji postavljen video-nadzor na ulazu u grad, pokraj značajnijih prometnica i pješačkih ruta u cilju općeg nadzora, nadzora križanja i bilježenja prometnih prekršaja.

Iako je bilo riječi da će kamere početi snimati od 1. rujna, sustav još uvijek nije instaliran, a kako navode u Tajništvu za komunalne poslove, energetiku i promet čeka se suglasnost nadležnih službi s obzirom na to da odobrenje isključivo ovisi od Ministarstva unutarnjih poslova i njihove sigurnosne provjere. Navode iz Tajništva i da je u planu da sustav bude stavljen u funkciju ove godine.

Na 13 mjesta će se mjeriti brzina kretanja vozila, a u slučaju prekoračenja brzine na temelju snimka će se izdavati i novčane kazne. Lokacije tih kamera su: Matije Gupca – u blizini križanja s Ulicom Mirka Bogovića; Beogradska cesta – križanje s Ulicom Plate Dobrojevića (dva radara); Senćanska cesta – križanje s ulicama Dragiše Mišovića i Učka (dva radara); Bajska cesta – križanje s Ulicom Marka Marulića; Ferenca Szépa – križanje s Alejom maršala Tita; Đure Đakovića – križanje s Ulicom Vase Stajića; Strossmayerova; Somborska cesta – križanje s Harambašićevom ulicom; Franje Kluza – križanje s Mavrovska ulicom; Partizanskih baza – križanje s Grdeličkom ulicom i Majšanska cesta – križanje s Ulicom Isidore Sekulić.