Zahvaljujući prekograničkoj suradnji nove prostorije u HGU Festival bunjevački pisama

Hrvatska glazbena udruga »Festival bunjevački pisama« preuredila je i opremila dio »Tamburaške kuće« te mladima osigurala dodatne prostorije.

Cjelokupan projekt, skupa s partnerskom udrugom – Javnom ustanovom iz Pleternice, iznosi oko 24.000 eura, dok je HGU-u pripalo 13.111 eura. Sav novac je utrošen na renoviranje prostorjia, opremanje istih, na izgradnju sanitarnog čvora, ličenje, opremanje čajne kuhinje, kupovinu stolica, kao i odnošenje šuta i uređenje dvorišta.

»Izuzetno smo zahvalni što smo uspjeli ovo uraditi. Renovirali smo dodatni dio kuće, koja je u našem vlasništvu, te smo uredili i opremili tri prostorije. Jednu veću prostoriju, čajnu kuhinju i sanitarni čvor. Ove nove prostorije će ujedno biti i mjesto okupljanja naših mladih tamburaša. Tu može stati 30-40 ljudi, te u ovom prostoru planiramo praviti i okrugle stolove, bit će to prostor za promocije naših pjesama i autora…«, ističe dopredsjednik HGU-a Festival bunjevački pisama Vojislav Temunović i pojašnjava kako je ovaj novi prostor dobio naziv »Tamburaški klub«.

Kako je Temunović naglasio ovaj prostor im je bitan i kako bi mogli proširiti djelatnost rada Udruge. Naime, novi dio će privremeo služiti i kao prostor u kome će se održavati probe malog dječjeg zbora, koji bi početkom listopada trebao početi s radom.

Svečano otvorenje ovih obnovljenih prostorija bit će u nedjelju, 24. rujna, nakon »Festivala bunjevački pisama«, a među uzvanicima se očekuju i partneri iz Hrvatske.